Kull 5: Ben x Nike 2004

CH Imagineer’s Get To Know Me CD STDs  X Windedos Party Viper SPHIII STDs
Födda 2004-03-29   5 valpar (1+4)

Ben kombinerar vad vi tycker är en god typ och exteriör med en mycket stabil mentalitet, samma goda ”on-off”- knapp som Nike samt ett högt föremålsintresse och gripande. Ben har en god djurkänsla och förmåga att själv avgöra vad som behöver göras i vallningsarbetet . Vi har sett honom i arbete med får och Ben hade förmågan att hela tiden vara på rätt ställe. En sådan förmåga väger för oss lika tungt som titlar och meriter som kan vara ett resultat av mängder av träning och handlerarbete. Ben fick sitt utställnings-CH samma dag som han erhöll sitt sista ”leg” för STDs. Raka vägen från vallningsarenan in i utställningsringen där han blev BIR och CH efter bara en snabb genomborstning. Så tycker vi att det ska vara på en arbetande hund.

Nike kommer ur vår första kull efter vår egen Trippel-CH Mr Binks Tuxedo och vår stamtik Fairoaks Amaretto. Nike har många drag både av pappa Toxsy och mamma Tam och det vi speciellt uppskattar är en stark förmåga att växla mellan arbete och avkoppling. Nike har också visat sig vara lättlärd, samarbetsvillig och ha den intelligens (om man nu ska använda det ordet om hundar) som vi tycker att bra Aussies besitter, nämligen att kunna räkna ut och lära sig nya saker från tidigare erfarenheter. Nike har visat sig klara arbete med både nöt samt de egna fåren och ankorna med relativt begränsad träning. Dessutom är Nike en duktig lydnadshund (tävlar lydnadsklass III) samt brukshund (godkänd elitklass spår) har CK på utställning, och är off exteriörbeskriven.

MERITER

W. Asics – certpoäng elitklass spår, LP1, LP2, LYDNADSCHAMPION, KORAD
W. Merril ”Nayeli” – uppflyttad lägre klass spår, uppflyttad lägre klass rapport, 1apris lydnadsklass 3, 1 pinne i hoppklass & agilityklass 1
W. Nike ”Smita” – cert elitklass spår, 2apris lydnadsklass 3, hoppklass & agilityklass 2, ck utställning
W. Timberland – 3epris lydnadsklass 1, 2 cert agilityklass 3, hoppklass 3