Kull 9: Tom x Jippi 2007

Rising Sun Tom Sawyer X Korad LPI LPII Windedos Warp Zone
Födda 2007-04-15,  9 valpar (2+7)

Tom är importerad från USA till Sverige med anledning av sin stamtavla som innehåller generationer av vallande hundar. Tom själv vallar får, kor eller ankor. Han har utmärkt balans och bra flock känsla, dessutom läser han fåren mycket bra.  Toms har flertal nära släktingar som visat att anlagen finns genomgående i linjerna och inte bara hos enstaka individer.

Vi valde Tom på grund av hans stamtavla och moderata byggnad. Vi har fått frågor om varför vi använde honom med tanke på att han uppvisade socialt avståndtagande vid MH. Det motiverar vi med att vi själva, och andra vars bedömning vi litar på, har träffat honom och sett betydligt mer av hur han hanterar sociala kontakter och därför sätter hans MH-resultat som en liten del av det negativa som alltid finns hos alla hundar.
Jippi behöver ingen upprepad presentation, henne kan du läsa om i kullen ovanför. In den här kombinationen var vi ute efter en stabil hane med mycket vallningsanlag för att fortsatt förstärka det vi sett hos Jippi.
MERITER

W. Bon Scott – uppflyttad lägre klass spår, 1apris lydnadsklass 2
W. Plopp ”Plopp” – uppflyttad lägre klass spår, uppflyttad freestyle klass 3, LYDNADSCHAMPION
W. Twix – godkänd appellklass spår, 3epris lydnadsklass 2
W. After Eight ”Nessa” – BRUKSCHAMPION (sök), uppflyttad elitklass spår (Finland), LYDNADSCHAMPION (Finland), agility- & hoppklass 2 (Finland)
W. Never Stop ”Theo” – STDs, cert på utställning