Loppan

Windedos Feelin’ Happy  ”Loppan” STDdOTDs 1 leg OFTDs Född 2012- 12- 28

e. Tenth Creek Ranch Quickstep  (Asca: WTCH JJ Rusty) u Godk Vallhpr WTCH Windedos Xmas Feelin’ ” Lin” AFTDsm, godk lkl spår, agility och hoppklass 3. LagBrons Agility-SM 2012

IMG_0755

Loppan är valpen som blev kvar från kullarna vi hade runt jul och nyår 2012- 2013. Det var tänkt att vi skulle ha en tik kvar efter Smita men det fick bli ett Smitabarnbarn istället. Ibland måste man låta hjärtat bestämma. Sitt nam – Feelin’ Happy, Loppan – fick hon för att det stämmer så bra. En hund med mer livsglädje och fart får man leta efter. Springa och hoppa är Loppans favoritsysselsättningar. Och spåra. Fort. Och valla. Fort. Det mesta ska gå fort om Loppan får bestämma.

Vi har börjar med grundläggande lydnad och spår och framförallt vallning eftersom det är de anlagen Loppan borde ha mest av med tanke på sin stamtavla. Än så länge är vi nöjda med det vi ser .. men det gäller för matte att hålla farten uppe och hinna med och bromsa.

Loppan

I Juli 2014 startade Loppan på sitt första vallningsprov och fick ett ”leg” dvs kvalificeringspoäng och under våren 2015 fick hon sitt andra leg i första klassen så hon nu har den i Sverige inoff titeln STDs ( started trial dog sheep). I Juli 2016 startade hon igen och nu börjar hennes fina kvaliteter i vallningen visa sig på riktigt. På fem starter så blev det fem klassvinster både i Started ducks (nybörjarklass anka) samt Open Sheep (mellanklassen får). Det gav henne också High in Trial Open dvs bästa hund alla djurslag i mellanklassen två gånger samt en Most Promising Started, dvs motsvarande i den lägsta klassen. Hon startade också Farm Trial (ett prov som innehåller mer av praktiskt arbete med sortering, fållor, grindgenomgångar, hålla, hämt, fösning m.m. ) och där vann hon sin klass och slog sammantaget även Smilla som vann den högsta klassen och fick därmed en fin rosett för Highest Score Farm Trial. Bästa lilla svarta vildhjärna!!

Nu laddar vi med fortsatt träning för kommande utmaningar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s