Loppan

Windedos Feelin’ Happy  ”Loppan” ATDsdOTDc AFTDs HWT(FCI)
Född 2012- 12- 28

e. Tenth Creek Ranch Quickstep  (Asca: WTCH JJ Rusty) u Godk Vallhpr WTCH Windedos Xmas Feelin’ ” Lin” AFTDsm, godk hkl spår, agility och hoppklass 3. LagBrons Agility-SM 2012

IMG_0755

Loppan är valpen som blev kvar från kullarna vi hade runt jul och nyår 2012- 2013. Det var tänkt att vi skulle ha en tik kvar efter Smita men det fick bli ett Smitabarnbarn istället. Ibland måste man låta hjärtat bestämma. Sitt namn- Feelin’ Happy, Loppan – fick hon för att det stämmer så bra. En hund med mer livsglädje och fart får man leta efter. Springa och hoppa är Loppans favoritsysselsättningar. Och spåra. Fort. Och valla. Fort. Det mesta ska gå fort om Loppan får bestämma.

Vi har tränat en del grundläggande lydnad och spår men framförallt vallning eftersom det är de anlagen Loppan har mest med tanke på sin stamtavla. Det visade sig också vara rätt men även där var det fart som gällde så matte har fått jobba hårt på att bromsa och att hjärnan ska arbeta snabbare än benen. Loppan har tävlat högsta klassen ASCA på får och anka med ett flertal High in Trial och har även två  kvalificeringspoäng i mellanklassen på nöt men tyvärr för samma domare. Hon har tränat för VP både på får och nöt men skadade sig 2019 och fick under sommaren 2020 opereras för trasiga korband och menisk i höger knå. Just nu arbetar vid med rehab och så får vi se hur det blir med framtida vallning.

Loppan

Loppan har också startat Farm Trial (ett prov som innehåller mer av praktiskt arbete med sortering, fållor, grindgenomgångar, hålla, hämt, fösning m.m. ) och där vann hon sin klass och slog sammantaget även Smilla som vann den högsta klassen och fick därmed en fin rosett för Highest Score Farm Trial. Bästa lilla svarta vildhjärna!! Hon har efter det även startat i högsta klassen och har titeln AFTDs

Men tävlingar m.m. till trots, allra viktigast är hon som familjens stora tjathund, ingen kan tigga kex som hon och dessutom håller hon rent från överfall från djur på TV:n. Matte säger att de inte kommer att komma genom glaset, men det kan man inte veta säger Loppan så det är bäst att ha koll.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s