Xante

Korad Windedos Xanté  sphII-  Xante

 
På bilderna ovan 9 månader. Nedan 5 år.

xante3        xante1

Född: 2011-08-17
Efter:  SELCH NLCH SEUCH NUCH NAgCH Windedos Tomb Raider sphI X Windedos Nike sphIII
Hälsa: Ögon ua som valp, HD A MDR1+/+,
Meriter: Genomfört MH med 1 på skott, godkänd högre klass spår, rasmästare SASK lägre spår 2014, Korad 521 p. utställd med excellent och vann bruksklass hanar 2015, September 2016 Excellent, ck, 1:a Bkl, 1 Bhkl, cert, BIR och BIS3 Bruksklass.

Xante… han är ett kapitel för sig. Redan som mycket liten kallade vi honom för Lill-Cisco eftersom han var så lik sin pappa som valp… och det är han fortfarande på mer än ett sätt. Xante är mycket hund. Han har bestämda uppfattningar om sitt eget värde och ser med självklarhet att alla andra också måste ha samma inställning. Människor är bra och ska ge en godis eller leka med en.. det är liksom inget mer med det. Tar det emot tar man i lite mer… är det något i vägen så hoppar man över… eller går rakt igenom. Det är liksom inte mer med det.

Fysiskt sett  är han en tilltalande hund med lagom vinklar, stark rygg och bra rörelser. När det gäller arbetsförmågan är han i vissa delar som mamma Smita men i andra sin far Ciscos son och farfar Mickes sonson. Det som är hans stora styrka så här långt är hans föremålsintresse och gripande och hans lust att bära tillbaka saker, träapporter, skor eller tungapporter- går det att bära så bär Xante det.

       kIMG_8994

I Oktober 2012 gjorde han sitt MH,  tillsammans med fyra syskon, med ett resultat som vi är nöjda med. Under 2016 har han blivit godkänd i högre klass spår på en av de enda tävlingarna han kom med på. Vi får se fram mot 2017.

Vi har också påbörjat grundövningar i vallning och han visar trevliga anlag. Hur långt det räcker får de kommande året och mattes tidsresurser visa.