Valpar…

Nu håller vi tummarna för valpar i vecka 11 (mars):

e.  Vallhpr. Korad, NordUch, SEVCH, TJH räddn, WTCH, HOF ( ASCA) Diamond Bluff Cowboy Classic ( Noah)

X LD Startklass  Wirneen Irtiotto (Issi) sph II, utställd med excellent.

För 10 år sedan föddes vår X-mas-kull efter Noah och Smita, som är halvsyster med Issi. När vi ser tillbaka kan vi konstatera att det blev en helt fantastisk kull med individer som visade fram- och baktassar inom vallning, bruks, agility, lydnad och i konsten att vara världens bästa kompisar. Vad sägs t.ex om 6 av 8 hundar i elitspår/sök, godk vallh, WTCH, SELCH m.m. Att nu få möjlighet att upprepa en nära kombination är tack vare att Noahs ägare Harriet gett oss möjlighet till denna inseminationskull.

                            Godk VP WTCH(ASCA) Windedos X-mas Feelin’ ( Lin)
sphII, AFTDS PATDs, Ag o AGhoppIII

Lin är en av valparna i vår förra kull efter Noah. Hon är en dokumenterat duktig vallhund med meriter både inom SVAK och ASCA. Förutom det så är hon godkänd högre spår och tävlade tidigare agility i klass 3 (hopp och agility) med ett Lag-SM brons som högsta merit förutom certifikat. Hon är också mamma till en av våra kullar där två hundar har ASCA – meriter i vallning samt en hund är SeBCh och har kvalificerat sig till bruks- SM två år i rad. Det sägs att meriter inte nedärvs, men egenskaper som ligger till grund för meriter går i arv.

   DSC03759

Som vanligt fokuserar vi på  sociala, friska och sunda arbetande hundar med god exteriör. För att användas i avel ska de ha bevisat att de har det där lilla extra som gör att en hund förtjänar att gå i avel. Vi avlar inte på meriter, däremot hjälper meriterna oss att se vilka styrkor och svagheter de individuella hundarna och deras syskon och föräldrar har i arbete.Vi ser aussien primärt som den arbetande hund den utvecklats för att vara och lägger stor tyngd vid lämplighet för vallning och bruks, i och med det fungerar de oftast bra även för andra aktiviteter.

Är du intresserad av en valp för arbete, träning, tävling och som familjemedlem så maila: lena”at”windedos.se

Annonser