Kull 7: Rufus x Jippi 2005

WTCH Rafter MT Coal Tuff RD X Korad LPI LPII Windedos Warp Zone sphI
Födda 2005-04-11, 9 valpar (2+7)

Rufus är en hund som jag åkte ner till Tyskland för att titta på då jag dels tyckte om kort jag sett på honom och dessutom tyckte om stamtavlan som innehöll mycket av de hundar vi tycker representerar en bra Aussie. Väl där fick jag se honom under en veckas tid både i arbete och hur han fungerade socialt och tyckta bara mer om det jag såg. Så några månader senare så bar det av tillbaka ner till SBarL för parning.

Rufus var vid den tidpunkten inte så meriterad som han senare blivit och det var med glädje vi senare hörde att han fått sin WTCH-titel. Vi är inte förvånade. Rufus är en relativt mjuk hund och det var en sak vi ansåg var bra så vi inte ville dubbla upp på det mer hårdföra draget vi sett hos Jippi.

Jippi är en tik som kommer ur vår tredje kull och som vi sett mycket av efteresom hon bor hos sin fodervärd i Eskilstuna. Jippi har en hög intensitet och har lätt för att bygga upp sig ändå mer så det gäller att ha mer bestämda åsikter än vad hon har. Jippi är en duktig spårhund som inte ger upp i första taget och hon har testats med får av ett par erfarna vallningskunniga som båda uttryckt att Jippi sannolikt har goda förutsättningar att bli en duktig vallhund. Då tiden inte har funnits till det så kan vi dock inte säga så mycket om hur långt det skulle räcka. Däremot vet vi att hon är socialt mycket stabil och totalt miljöorädd. Korningens mentaldel tyckte hon var en av de roligaste saker hon uplpevt då en hel skock med människor var där bara för hennes skull och hittade på den ena roliga situationen efter den andra. ”Vilken lycka… Allt detta bara för mig..Jippiii”…. Ja den hunden gör skäl för sitt namn.

MERITER

W. Kilkenny – gk lägre klass spår, 2apris lydnadsklass 3
W. Lucky Star ”Pysen” – gk högre klass spår, 1apris lydnadsklass elit
W. Kirin – uppflyttad högre klass spår, 2apris lydnadsklass 2
W. Circle Master ”Aragorn” – 1apris lydnadsklass 2, AGILITYCHAMPION, AGILITYCHAMPION(hopp) (SM & lag-SM agility)
W. Hobgoblin – 1apris lydnadsklass elit
W. Fallen Angel – 1apris lydnadsklass 1