Opi

Korad Windedos Opi sphII  OTDs 1 leg OFTDs HWT(FCI)  född 2015-01-07
e Korad, SLCH, Godk Vallh.pr WTCH (ASCA) Sugarwinds A Great Warrior  PATDs – Korad Windedos Smira sphII.   HD A. Ögon ua.  Uppflyttad elitklass spår.

opi
Just här hade han förstått att himmelriket stavades L.E.V.E.R.P.A.S.T.E.J.

Opi är valpen som blev kvar för att ingen ville köpa honom. Fast de som var med säger att det var vi som inte ens talade om han han var till salu. Kanske det var så, en del hundar är bara menade att vara kvar. De liksom äter sig fast redan från allra första början.

_n4a8356

OPi har påbörjar sin spårträning och visar samma goda spåranlag som mamma Smira och mormor Smita m.fl Han är också startad i arbete med fåren där han trots sin vanliga bufflighet agerar mycket hänsynsfullt och fint mot fåren både på större ytor och i mindre fållor.

IMG_3978

I september var han på sin första utställning där han fick Excellent i unghundsklass.

Opi är uppflyttad till elitklass spår och skulle ha startat elit under 2020 om inte om (i form av Covid-19) hade varit. Tanken var även att han skulle startas i rapport men tiden har inte riktigt räckt till.

Under försommaren 2017 var han med till Holland och startade sin tävlingskarriär på får (ASCA). Fyra starter ledde till fyra kvalificeringspoäng, 3 vinster och 1 andraplats. Därefter har han också startar i nästa klass och kan nu sätta OTDs bakom sitt namn. Han har också gjort en start på Farm Trial, som består av mer sortering och fållarbete och fått ett ”leg” mot titeln OFTDs.  Han är anlagstestad inom FCI och har godkänt HWT med excellent i resultat. Även en del nöt har han fått valla och den träningen fortsätter under 2021.

Men allra viktigast är hans roll som bästa och snällaste familjemedlemmen, alltid glad och positiv och med på noterna oavsett vad vi hittar på.

Vi har fått en hel del frågor om avel på Opi men har avvaktat fram till 2020. Han har nu en kull valpar födda på våren 2020 hos kennel Maibe Tails efter WTCH Maibe Tails Tres och ytterligare en kull förhoppningsvis på gång i Norge på kennel Skogsjentas planerad till feb 2021. Om allt går som det ska så kommer han att para en tik till under vintern 2021. Därefter avvaktar vi med vidare avel till dess att hans avkomma är utvärderad.