Kull 6: Chip x Iza 2004

Hyrdepr (JJ) Chip ( ASCA WTCH)  X Windedos Easy Livin’ sphII
Födda 2004-10-11  6 valpar (4+2)

Chip är född i Holland men bor i Danmark dit han köptes på grund av sin vallningsbakgrund. Chip vallar får och nöt och har provat på ankor några gånger.  I nov 2004 startade han på officiellt danskt vallningsprov och blev godkänd som vallhund. Hans höfter och armbågar är A resp. ua och på utställning har han fått ett första pris.  Vi valde Chip för hans valningsförmåga som också finns dokumenterat i hans härstamning, hans trevliga sociala sätt med både människor och andra hundar samt hans förmåga att koppla av när arbetet är klart.

Iza kommer ur vår andra kull och är efter vår Mickey och Nelly, som är en systerdotter till Tam. Tillsammans med matte Cia tävlar Iza lydnad och bruks. I lydnad har de ett första pris i klass III och i bruks är de uppflyttade till elit spår.  Iza har även vallat de egna fåren en del med varierat resultat, nu är vallningen lagd på is.  Iza är MH:ad och har HD A, AD u.a och är ögonlyst u.a våren 2004.  Hon var också anmäld till en korning under våren som tyvärr ställdes in på grund av funktionärsbrist. Iza har en godkänd officiell exteriörbeskrivning. Isa styrka är hennes höga arbetslust med bra gripande och föremålsintresse. Hennes nackdel är en högre grad av stress än vad vi egentligen vill ha. Därför valde vi noggrant en hane med en hög stresströskel och som också hade lämnat det till sina valpar.

Vid MH av kullen visade de sig ha en betydligt bättre stressnivå än sin mamma. Flera har också vid test överlag visat mycket goda naturliga vallningsanlag.

MERITER

W. Ascii – upflyttad lägre klass spår, LP2, 2apris lydnadsklass 3, RLDn, RLDf
W. Fire Wire – uppflyttad lägre klass sök (Finland), 1apris lydnadsklass 1