Issi

Wirneen Irtiotto ”Issi”  sphII
född 2013-07-17  Röd med vita och tan tecken. Lång svans. HD B ED ua. MH genomfört.

e. ASCA-Ch Imagineer’s Get to Know Me (Ben)Stds
u. FinBCh, FinLCh, Korad Windedos After Eight ATDsdOTDc (Nessa)

Issi1  Issi4

Issi är född i Finland hos Laura Lönnberg Kennel Wirneen, och är efter Nessa (Windedos After Eight) en tikvalp som föddes som nummer nio i vår nionde kull, därav namnet. Nessa har, självfallet med stor hjälp av sin duktiga matte Laura, visat sina förmågor både inom sök, spår, lydnad, agility och nu senast vallning. Hon är också en trevlig balanserad tik som klarar olika situationer, hundar, människor osv på ett avkopplat sätt.

Nessa inseminerades under 2013 med det vi hade kvar från Smitas pappa Ben med tanken att vi om det skulle bli valpar skulle köpa en av valparna för att få lite tillbaka från det vi har i Smita.

Valpar blev det och i September 2013 flyttade Issi till Sverige och till Nina Grönlund i Bålsta där hon bor. Tanken var att Issi i framtiden om allt utvecklades bra, ska ha valpar hos oss.

Issi2
Det är skönt att koppla av också.

Issi har utvecklats till en mycket positiv hund med bra engagemang i det arbete hon sätts i. Hon är en duktig spårhund  och är än så länge godkänd i högre klass spår. Hon tränar och tävlar också nose work med framgång och har ett par gånger träffat får och då visat goda anlag. Hon har på utställnings fått Excellent med Certifikatkvalitet och vann då också Bruksklass tikar.

Issi3
Issi och Opi i lektagen juli 2015.

Issi är trevlig mot folk och hundar och gjorde under 2015 ett bra MH där hon lekte och engagerade sig och löste olika situationer på egen hand utan hjälp. Vi är nöjda med det vi såg och sedan får vi ser hur Issi fortsätter att utvecklas.

Om allt går som planerat så kommer Issi att paras under 2018. Du kan läsa mer om det på valpsidan.

Bilder lånade med tillstånd av Nina Grönlund. Får inte kopieras eller användas vidare.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s