Nu ska här skrytas… SM x 2 och andra framgångar….

Nu när jag åter kommit tillbaka till ytan efter de senaste veckornas slit med annat och jobbrelaterat så måste jag ju bara skryta över alla våra duktiga valpköpare. Under de senaste helgerna så har vi först haft Ragge och Peter på Bruks- SM i sök. De gjorde ett jättefint uppletande och ett till delar fint sök men de helt nergrävda figuranterna blev lite för svårt för Ragge som ännu inte har den erfarenheten. Men ett bra tempo och ut bra på ena sidan där det gick brant uppför med samma tempo genom rutan och ett fint samarbete mellan hund och förare var en fröjd att se. Vi ser fram mot nästa års SM och tror att vi kan få se dem igen där.
 
Helgen efter var det Aussie-SM och det blev väl inge pallplatser direkt för Windedos-hundarna men flera bra genomföranden såg vi. Linda och Chilli som tävlade rallylydnad i avancerad klass och var bara några poäng från ett kvalificerande resultat. Lin och INgrid som hade 10-10 på spåret i lägre klass och låg platsliggning trots att det var hundar som rivstartade och muckade gräl med varandra. En fin lydnad överlag men med några små missar som gjorde att de missade uppflyttningen med 0. 5 poäng. EN HALV POÄNG!! Surt sa räven. Men de är på gång så nästa gång så….
I högre startade SMira och Emelie och de gjorde ett bra spår med några tappade pinnar och hade några nollor på lydnaden men också mycket som såg bra ut. De har fler tävlingar inbokade.
Och så STig och Xante som tyvärr på grund av att Loppan började löpa precis när vi kom ner var mer än okoncentrerad. Men STig gjorde ett mycket proffsigt jobb med att samla ihop och jobba upp honom vilket resulterade i fullt på spår, alla föremålen på uppletande och en bitvis bra lydnad med miss på kryp och en nolla på platsliggningen. Lite dålig information gjorde att de fick springa direkt från bilen in på plan för platsliggningen och det klarade inte Xante riktigt av i sitt förvirrade hormontillstånd… utan han reste sig och smög.. och då menar jag smög… fram till mig och la sig. Jaja.. de blev godkända och kommer igen.
Nina tävlade också med Issi med målet att blir godkänd i högre och det blev de bland annat med dagens snyggaste kryp och tre föremål på uppletandet samt ett fint spår.
 
Och så lillpojken Opi som gjorde tävlingsdebut och gick ett fint spår där han tyvärr missade en pinne i blåsten på gärdena men fint fokus, snygga vinklar och bra driv gjorde att jag var nöjd ändå. Med tanke på hans obefintliga tävlingserfarenhet och brist på erfarenhet av folk på plan mm. så drog jag sedan honom från lydnaden med tanke på att hans hormoner hade fått hjärnan ett emigrera till andra delar av kroppen än huvudet. En bättre första tävlingserfarenhet än så är han värd.
 
Samtidigt så var Josefin och Trix och tävlade lydnadsklass 2 och fick ett första pris med höga poäng! De två kommer vi att se mer av i olika grenar, de har de redan visat.
Förutom det så trillar rapporter och kort in på fjällvandringar och träningar och allt vad det nu är. Jädrars vad aktiva ”våra” valpar får förmånen att vara!
 
Tänk vilka bra valpköpare vi har!!
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s